Zon Interaktif

IPerbadanan Perpustakaan Awam Terengganu (PPAT) ada menyediakan perkhidmatan terbaharu kepada pengguna iaitu Zon Interaktif yang terletak di aras 1.

 

Zon Interaktif ini memuatkan peralatan 'e-games' dengan memberi fokus kepada konsep 'E-Sport', 'Educational Game' dan 'Virtual Reality' . Antara peralatan permainan yang disediakan ialah PS4, PS4 + Virtual Reality (VR), X-BOX dan Gran Turismo. Zon interaktif ini dibuka kepada pengguna yang berumur 10 tahun ke atas. Namun begitu bagi kanak-kanak yang berumur bawah 10 tahun perlu bersama ibu bapa atau penjaga untuk menggunakan perkhidmatan ini.

 

Ianya telah dirasmikan oleh YB Ustaz Ridzuan b. Hashim, Pengerusi Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu pada 9 September 2020 dan mula beroperasi pada 1 Oktober 2020.

zonX2

zonX3

zonX4

zonX1

  Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla  
KETUA PEGAWAI MAKLUMAT (CIO)