Lain-Lain Perkhidmatan

 

Aktiviti Untuk Pengguna

 

Ceramah / Bengkel

Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu sering mengadakan sesi ceramah / bengkel kepada para pengguna belia dan dewasa. Ceramah / bengkel yang diadakan meliputi aspek-aspek kerjaya, motivasi diri, kesihatan dan sebagainya.

 

Promosi Buku Terbaru

Pelbagai kategori buku terbaru merangkumi fiksyen dan bukan fiksyen dipamerkan pada ruang pameran buku yang ditempatkan di Ruang Legar Kaunter Utama. Manakala buku rujukan ditempatkan di ruang pameran di Unit Rujukan dan Penerangan. Buku-buku terbaru ini ditukar ganti 3 minggu sekali.

 

Latihan/Kursus

Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu juga memberi latihan/kursus kepada kakitangan dari jabatan-jabatan kerajaan mengenai latihan asas pengendalian dan pengurusan perpustakaan.

Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu juga menerima layan lawatan sambil belajar daripada sekolah, maktab, persatuan dan lain-lain yang ingin mengetahui tentang perpustakaan ini secara lebih dekat.

  Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla  
KETUA PEGAWAI MAKLUMAT (CIO)