PPAT sambut Hari U-Pustaka ke 12 tahun

upustaka12-2

 

30 Mac 2023 | Khamis -   PPAT telah mengadakan program Sambutan Hari u-Pustaka ke-12 di Dewan Serbaguna, Perpustakaan Awam Negeri Terengganu. Program ini telah dirasmikan oleh Puan Norliza bt Ismail, Pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu.

Selepas perasmian, program ini diteruskan dengan sesi perkongsian ilmu penggunaan Portal u-Pustaka oleh Cikgu Sharifah Juliana, yang merupakan Guru Perpustakaan dan Media SMK Sri Nilam dan juga pengguna aktif u-Pustaka. Penutup program pada hari tersebut adalah pertandingan kuiz u-Pustaka untuk pelajar sekolah menengah dan rendah sekitar Kuala Terengganu. Seramai 150 orang peserta telah menyertai program di PPAT ini yang melibatkan guru, pelajar sekolah dan kakitangan PPAT.

Selain di Perpustakaan Awam Negeri, sambutan ini turut diadakan di Perpustakaan Awam Daerah dan Pekan seluruh negeri Terengganu.

Berikut adalah gambar kemeriahan program.

upustaka12-4 

upustaka12-3

upustaka12-5

upustaka12-1

  Gov Malaysia Kerajaan Terengganu msc Mampu arkib negara dewanbahasa Perpustakaan Negara Malaysia Perbadanan Perpustakaan Awam Perlis Perbadanan Perpustakaan Awam Kedah Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang Perbadanan Perpustakaan Awam Perak Perbadanan Perpustakaan Awam Kuala Lumpur Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Sembilan Perbadanan Perpustakaan Awam Melaka Perbadanan Perpustakaan Awam Johor Perbadanan Perpustakaan Awam Pahang Perbadanan Perpustakaan Awam Kelantan Perbadanan Perpustakaan Awam Sarawak Perpustakaan Negeri Sabah logo-ifla  
KETUA PEGAWAI MAKLUMAT (CIO)